27 Mayıs 2008 Salı

Egemen Korkmaz

Onu ilk olarak Beşiktaş'la İnönü'de oynadıkları bir maçta Nouma'yla yaşadığı olayla hatırlıyorum. Bir pozisyonda Nouma'yla yakın mesafeden birbirlerine diklenmişlerdi ve Egemen hiçbir müdahale olmaksızın kafa yemiş numarası yaparak yere atmıştı kendisini. Nouma'nın bile şaşırdığı bu pozisyonu hakem yememiş ve Egemen'e sarı kartı göstermişti.

Tabi o zamanlar 20 yaşında, formayı ancak kapabilmiş toy bir delikanlıydı Egemen. Seneler geçti, Egemen Bursa'ya kaptan oldu. Seyircinin en çok sevdiği ve takımda da en istikrarlı oyuncuydu. Her transfer döneminde adı mutlaka büyüklerden birisiyle anılır ama bir sonuç çıkmazdı. Hatta Milli Takım savunması için bile çokça adı geçti. Dün Trabzonspor asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu Egemen'le 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Egemen henüz 26 yaşında. Kariyerinde sıçrama yaparak daha iyi bir takıma gitmesi ve Milli Takım'a seçilmesi Trabzon'da göstereceği performansa bağlı. Aksi takdirde Trabzon'dan sonraki durağının Bursa olması bile iyimser bir ihtimal...

(Resimdeki 'Gümüş Adam' muhabbeti Memorial'ın her ay verdiği ödüllerde Aralık ayının Gümüş Adamı seçilmesinden mütevellit. Yanlış anlaşılmasın...)

Hiç yorum yok: