3 Nisan 2008 Perşembe

İkisi için de zor olacak...

Avrupa'da bu sezon oynadığı bütün maçlarda nasıl bitireceğini tahmin edemediğimiz Fenerbahçe yine olmayacak olanı yaptı ve kazandı. İlker Yasin 51. dakikada Alex'in kafayı vuramadığı toptan sonra "İlk ciddi pozisyonumuz" dedi. Görünen köy kılavuz istemiyordu. Chelsea bütün sahaya hakim ve Fenerbahçe'ye top çevirme imkanı vermiyordu. Makalele Alex'i adeta sahadan sildi bu maç. O sahadan silinince Fenerbahçe ne yapacak diye düşünürken Kazım'ın golü geldi ve Fenerbahçe geri döndü. Deivid'in golünü anlatmaya bile gerek yok. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon atılan en güzel gollerden biriydi.
Fenerbahçe Stamford Bridge'e ne olursa olsun kazandığı için avantajlı gidecek. Sevilla deplasmanındaki oyunuyla ne kadar geriye düşse de vazgeçmeyeceğini de ispatladı zaten cümle aleme. Ayrıca Gökhan Gönül ve Roberto Carlos'un da döneceğini göz önünde bulundurursak daha diri olacaklardır rövanşta. Bu saydıklarım Fenerbahçe'nin artıları. Bir de Chelsea'nin takımca kaç para ettiğini düşünmeden ve gözlerimizi boyamadan kabul etmemiz gereken gerçekler var. Birincisi Chelsea'nin bu maçta kaçırdığı ya da Volkan'ın kurtardığı pozisyonlar. Rövanşta da bu pozisyonları verirse rakibe bugünkü gibi çeviremeyebilir maçı sarı lacivertliler. Özellikle savunmanın arkasına yerden atılan toplarda çok açık verdi savunmaları. Ya Volkan rövanşta da bu kadar iyi olmazsa. İkincisi ise Alex kitlendiğinde Fenerbahçe'nin düştüğü durum. Kazım'ın golünden başka pozisyon bulamadılar gerçekten. Deivid'in golü enfesti ama organize bir hücum değildi. Rövanşta daha organize ve hızlı oynamalı Fenerbahçe onların hızına uyum sağlamak için.
Haftaya % 51'e 49'luk bir maç olacak Londra'da. Turu kim geçer hala muamma. Fenerbahçe mükemmel bir iş başardı ve büyük aşama kaydetti bu sezon. Hala da kaydetmeye devam edebilir. Aklıma takılan birkaç soru var. Bir sezon içinde kendi kalesine bu kadar çok gol atan başka takım var mıdır? Zico Kezman'dan ne zaman vazgeçecek? Bir de İlker Yasin - Emre Tilev ikilisinin ısrarla söyledikleri gibi Chelsea 21 maçtır Şampiyonlar Ligi'nde yenilmiyorsa, geçen yıl Liverpool Agger'in golüyle kimi yendi Anfield'da?

Hiç yorum yok: