30 Nisan 2008 Çarşamba

Futbol Camiasından 1 Mayıs mesajları

Futbolcular Sendikası Başkanı Hakan Şükün dün yaptığı açıklamada, "1Mayıs Bayramı'nı bize yakışan sorumlulukta kutlayacağız. Sporun temelindeki dayanışma ve kardeşlik ruhu bütün dünya sahalarında bir kez daha yaşanacak ve bütün insanlığa yayılacak" dedi. Bilindiği gibi Şükün, Futbolcular Sendikası Başkanlığı'na geldiğinden bu yana bütün profesyonel futbolcular için geçerli olacak sigorta ve iş güvencesi sisteminin uygulanmasını sağlamış, ulusal takımda oynayan futbolculara, primden önce sakatlık teminatı verilmesine öncülük etmişti.

Teknik Adamlar Sendikası Başkanı Bülent Uygur, "1 Mayıs Bayramı dolayısıyla hatırlatmak isterim ki ülkemizde teknik adamlar hâlâ kolayca işten atılmakta, emeklerine ve onurlarına yakışmayan davranışlara uğramaktadır. Bu arkadaşlarımız mesleklerine yakışır çalışma hak ve koşullarına kavuşmadan futbolumuzda gelişmeden söz edilemez" dedi ve ekledi: "Biz sadaka, ihsan beklemiyoruz. Hak ve özgürlüklerimizi kullanmak istiyoruz. İş güvencesi sağlanana kadar gerekirse maçlara çıkmayız."
"Ne alâka" değil mi? Vallahi olağan bir ülkede olağan bir durumda pek olağan kaçacak ve hattâ tutucu sayılabilecek bu haberler bizde ancak 'uydurma' fanteziler olarak kalıyor.
Bu uydurma fantazilerle yüzümüzü bir an olsa da gülümseten İbrahim Altınsay'a teşekkürler.

Hiç yorum yok: