10 Mart 2008 Pazartesi

Avrupa Ligleri


Premier Ligde lider değişecek gibi. Arsenal Wigan kalesine gol yapamayınca ikinci ve bir maçı eksik Manchester'la puan farkı 2 de kaldı. Chelsea de bu haftayı maç yapmadan geçti ve iki maçı eksik, Arsenal'in 8 puan gerisinde. 3 takımlı şampiyonluk yarışı umarız son haftaya kadar sürer. West Ham bu hafta da Tottenham'dan 4 yedi.


La Liga'da Real Madrid kaçmaya devam ediyor. Espanyol karşısında geriye düşmelerine karşın maçı aldılar ve Barça'nın ikramıyla ikiye düşen fark tekrar sekize yükseldi. Barcelona'da işler iyi gitmiyor. Hafta içi Messi'yi kaybettiler ve yokluğu hissediliyor. Camp Nou'da Villareal karşısında çok etkisiz bir futbol sergilediler ve 10 kişilik konuk ekip 82.de bulduğu golle 3 puanı aldı. Nihat 86'da oyuna girdi. Bir an önce toparlansa da gollerine devam etse! Rijkaard koltuğunda artık hiç rahat değil. Haftanın vurgununu 7 golle Mallorca yaptı. Düşme hattından kurtulmak isteyen Huelva'ya acımadılar. Valencia bildiğiniz gibi. Deportivo karşısında 2 farklı üstünlüğü yakalayıp 1 puana razı oldular.


Serie A'nın abileri Inter, Roma, Juventus ve Milan haftayı galibiyetle kapatırken yukardaki beşliden tek kaybeden Fiorentina oldu. Roma lideri ısrarla takip ediyor. Altı puanlık fark kapanmayacak gibi değil. Ş.Liginde Fenerbahçe'yi gözüne kestiren Totti ve arkadaşları son haftaya kadar mücadeleden vazgeçmeyecekler. Juve'de Trezeguet bu haftayı da boş geçmedi. 16 golle Borriello ile krallığı paylaşıyor. Milan Ronaldo'nun boşluğunu genç Brezilyalı Pato ile doldurmuş görünüyor. Pato bu hafta ligdeki 7. golünü attı.


Bundesliga'da haftanın maçı Stuttgart ve Werder Bremen arasında oynandı.Stuttgart 6 golle Werder'in zirve takibine darbe vururken Bayern evinde zorlanmadan Karlsruher'i Toni ve Ribery'nin golleriyle geçti. 3 puan kaybeden Werder Bayern'le farkın yediye çıkmasını engelleyemedi. Schalke deplasmanda Bielefeld'i 2-0 yenerken Halil'in altı maçlık suskunluğuna son vermesi bizi mutlu etti. Avrupa Şampiyonasında formda bir Halil çok işimize yarayacaktır. Stuttgart'ın genç yıldızı Mario Gomez ve Luca Toni gol krallığında 14'er golle zirvedeler.

Hiç yorum yok: