11 Mayıs 2008 Pazar

Milli takım aday kadrosu

Fatih Terim kadroyu açıkladı. İbrahim Toraman'ın seçilmesini bekliyordum ama Gökhan çıktı piyangodan. Bütün sezonu sakat geçirmesini dikkate almamış galiba Terim. Emre'nin bu kadar mükemmel oynadığı bir sezonda çağırılmaması en büyük şok benim için. Tecrübesi yok diye çağırmadı desem Kazım'ın da yok, İbrahim Kaş'ın ise Norveç maçındaki 16 dakikadan ibaret. Savunmanın solunda ise Hakan Balta'nın alternatifi yok. Bir sakatlık yaşarsa Uğur'u çekerim oraya diye mi düşündü Terim bilmiyorum. Tolga Zengin yerine Aykut da olabilirdi. Tümer'in Yunanistan'da 10 maçta 5 gol atması cezbetti galiba Terim'i. Ya da 2006'daki gibi yine Tümer'e sarılmayı düşünüyor. Gökhan Gönül ve Sabri varken İbrahim Kaş gereksiz olmuş biraz. Muhtemelen elenecek 3 kişiden birisi olur. En kötüsü de forvet hattı. Seçilen forvetlere kimse birşey diyemez. Kim seçilse diğeri aranacaktı. Mehmet Yıldız, Ümit Karan ilk akla gelenler. Ama bu forvet bolluğunda Terim yapabileceği en uygun seçimi yapmış...

KALECİ: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)
SAVUNMA: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Kaş (Beşiktaş), Servet Çetin (Galatasaray), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (Galatasaray)
ORTASAHA: Uğur Boral (Fenerbahçe), Mehmet Aurelio, Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)
FORVET: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Hiç yorum yok: