5 Mayıs 2008 Pazartesi

Avrupa'da bu hafta

Şampiyonu bitime 3 hafta kala belli olan İspanya ile başlayalım. Real Madrid iki farklı hocayla iki sene üst üste şampiyon olarak 'şampiyon olan hoca gönderilmez' klişesini yıktı. Osasuna deplasmanında 45 dakika 10 kişi oynadıkları maçın bitmesine 4 dakika kala attıkları 2 golle 31. kez şampiyon oldular. Geçen sene uzun yıllar unutulmayacak bir şampiyonluk kazanan Capello'yu apar topar yollayan Real'de Schuster'in geleceği tartışılıyodu ama başkan Calderon hocalarının şampiyon olamamaları halinde de takımda kalacağını, genç bir takım olduklarını ve bu gelişme sürecinde Schuster'e ihtiyaç duyduklarını söyledi. Son 11 senede 4 Barça - 4 Real şampiyonluğu gören İspanyolların hali en az bizimki kadar kötü. Tabiki tüm liglerde olduğu gibi birde gönüllerin şampiyonu var. Villareal sezon başında koyduğu hedeflere ulaşmış görünüyor. Seneye Şampiyonlar Ligindeler ve umarım bir dönemin Deportivo'su gibi olmaz sonları. Nihat ligde 17 toplamda 24 golle beklentileri karşıladı. Barcelona Lig - Kupa - Avrupa bozgunlarından sonra bu hafta Valencia'ya 6 golle patladı. Bu bile taraftarları memnun etmemiştir. Valencia bildiğiniz gibi. Yardımcı antrenör Salvador Gonzalez ile son 3 haftaya düşme hattındaki Huelva'nın 2 puan üstünde giriyorlar. Tüm sezonu sakat geçiren 1 gol atan ve hala 90 dakikayı çıkartamayan Ersen Martin ile Fatih Terim'in görüştüğü söyleniyor. Fatih Hoca böyle bi hata yapmaz diye umut ediyoruz.


Serie A'nın harareti birden arttı. Guiseppe Meazza'da Milan Şampiyonlar Ligi aşkına lider Inter'e acımadı ve bitime 2 hafta kala Roma puan farkını 3'e indirdi. Roma'nın son iki haftada bir mucizeye ihtiyacı var.Fiorentina Cagliari'ye 3 puan bırakınca dördüncülükten oldu ve Milan'ın 1 puan gerisine düştü. Livorno sempatizanlarına kötü haber. Amaranto direnişini Serie B'de sürdürecek.


Premier Lig'de Manchester United zafere emin adımlarla ilerliyor. Son hafta Wigan deplasmanından 3 puanla dönmeleri halinde şampiyon olacaklar. Tabi bu akşam erteleme maçında Newcastle Chelsea'yi mağlup etmezse. C.Ronaldo ligde 31 toplamda 41 golle tarihe geçerken ikinci kez Premier Lig'in en değerli oyuncusu seçildi. Euro 2008'de milli takımımıza karşı forma giyeceğini hatırlamak bile kokutucu.İtalya'da olduğu gibi İngiltere'de de büyükler ilk dört sırayı paylaştı. Süprizi olmayan, herkesin konumundan memnun olduğu bir sezon gibi görünüyor. İstikrarsız M.Boro'nun en golcü oyuncusu ünvanını bu hafta 8.golünü atarak Tuncay Şanlı ele geçirdi.


Bundesliga'da Bayern şampiyon olmak için son haftayı bekleyemenlerden. Zenit bozgununu erken şampiyonlukla unutturabilirler mi bilinmez. Bundesliga ve Uefa Kupasını yılın başından beri çantada gören Bayern taraftarları için buruk bir sezon. Werder ve Schalke Ş.Ligi hedeflerine çok yakın.

Hiç yorum yok: