17 Mart 2008 Pazartesi

Avrupa'da bu hafta


La Liga’da Real Deportivo deplasmanında Estadio Riazor’dan artık alışık olduğumuz gibi eli boş döndü. Bu müthiş kıyağa Barça’nın cevabı ise ‘istemeyiz’ oldu. Amatör bir takım gibi 2 korner golü yiyerek Almeria’dan 1 puanla döndüler. Villareal Barça’nın ensesinde! Fark sadece 2 puan. Nihat’ın gol atmayı hatırladığı maçta Zaragoza’yı zorlanmadan geçtiler. Ersen oynamadan sakatlanmayı başardı. 3 hafta yokmuş. Düşene bir tekme de Sevilla’dan. Valencia’ya acımadılar. Fabiano’dan iki güzel gol daha izledik. Valencia’da yaprak dökümü başladı! Başkan ayrıldı, Koeman gidici, Villa ‘yazın yolcuyum’ demiş.

İngiltere’de lider değişti. C.Ronaldo’nun golleriyle taşıdığı Manchester United bir maç eksiğiyle Arsenal’i yakaladı. Arsenal evinde Tuncay’ların Middlesbrough’dan 1 puan aldı. Ligdeki son galibiyetlerini 1ay önce aldılar. Son 4 maçta 4 beraberlik! Chelsea ve Liverpool haftayı galibiyetle kapattı.

Serie A bıraktığımız gibi! Zirvedeki dörtlü (Inter – Roma – Juve – Fiorentina) kazandı. Haftanın en önemli maçında Roma evinde Milan’ı geriden gelip geçti. Milan’da artık bir dönem kapandı. 30 yaş üstü tayfanın artık 75’den sonrasına nefesi yetmiyor. Baştan sona bir yenilenme şart.

Bundesliga’da Bayern bu hafta herkesi şaşırttı. Düşme potasındaki Cottbus can havliyle 3 puanı çalarken Ribery penaltı kaçırdı. Werder kafa üstü düşmeye devam ediyor. Geçen hafta 6 yiyen Bremen bu hafta da evinde Wolfsburg’a yenildi. Son 4 maçta 3 mağlubiyet. Stuttgart’ta bu sezon 23 gole ulaşan Mario Gomez de ayrılma sinyalleri vermeye başladı.

Hiç yorum yok: