2 Mart 2008 Pazar

Avrupa'da bu hafta


İngiltere’de lider Arsenal Emirates Stadium’da 1 puanı son dakikada kurtardı. 27.dakikada Senderos’un kendi kalesine attığı golle öne geçen Aston Villa üstünlüğünü 90’da Nicklas Bendtner’in golüyle yitirdi. Lideri yakın takibini sürdüren Manchester United fırsatı iyi değerlendirdi ve puan farkını 1’e düşürdü. Fulham deplasmanında golcüleri susan Manchester, Park ve Hargreaves’in golleriyle ilk yarıyı iki farklı üstünlükle kapadı. Simon Davies’in kendi kalesine attığı golle 3-0’lık sonuç oluştu. Fulham taraftarları Premier Lig’den ümitlerini kestiler. Üstteki ikiliden kopmak istemeyen Abramoviç’in Chelsea’si West Ham karşısında fırtına gibi esti. 35.dakikada Frank Lampard’ın atılmasıyla 10 kişi kalan maviler deplasmandan 4 farklı galibiyetle döndüler. Liverpool Bolton’a acımadı ve 3-1’lik rahat bir galibiyet aldı. Tugay ve Emre’nin forma giymediği maçta Blackburn St.James’ Parkta 90’da bulduğu golle Newcastle’ı 1-0 mağlup etti. Newcastle’da düşüş tam gaz devam ediyor. Bir son dakika gölü de Tuncay’ın takımı Middlesbrough yedi ve evinde Reading’e 1-0 kaybetti. Bu maçta Tuncay 90 dakika forma giydi. Arsenal 65 takipçisi Manchester 64 üçüncü Chelsea 58 puanda.


Üst üste kötü sonuçlar alarak 8 puanlık farkı bir ara ikiye kadar düşüren lider Real Madrid 3 kırmızı kartın çıktığı ve 5 golün atıldığı maçta Huelva’yı 3-2 geçti ve Barcelona’nın da puan kaybıyla rahat bir nefes aldı. Maçta sakatlanan Robben’in Roma’ya karşı oyna Barca bu sene deplasmanlarda kayıp. Atletico Madrid karşısında uzun zamandır formaya hasret olan Ronaldinho’nun golüyle öne geçmelerine rağmen kalelerinde 4 gol birden gördüler. 2.yarıda oyuna giren Messi’nin çabası yeterli olmadı ve 4-2 kaybettiler. Bu maçta 8 sarı kartın hiçbirinin kırmızıya dönmemesi manidar! Espanyol Luis Garcia’nın 2 golüyle Valencia’yı devirdi. Yılın hayal kırıklığı Valencia’da Koeman’ın suyu iyice ısındı! Hafta içi Fenerbahçe ile evinde oynayacak olan Sevilla’da işler iyi gitmiyor. Düşme potasından kurtulmak isteyen Deportivo’ya 2-1 kaybettiler. Sevilla’da Şampiyonlar Ligi öncesi sakatlıklar can sıkıyor.


Avrupa’da haftanın sürprizini Serie A’nın yenilgisiz lideri Inter’i deviren Napoli yaptı. 3.dakikada Zalayeta’nın golüyle öne geçen Napoli üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu. Ligin 2.sırasındaki Roma kümede kalma mücadelesi veren Parma karşısında aldığı 4-0’lık galibiyetle Real Madrid maçı öncesi moral depolarken Inter’le puan farkını 6’ya düşürdü. Haftanın merakla beklenen mücadelesinde Juve evinde Fiorentina’ya boyun eğdi. 19.dakikada Massimo Gobi’nin golüne 29’da Sissoko ve 57’de Camoranesi’yle cevap veren Juve 75 ve 90. dakikalarda yediği gollerle mağlup oldu. Milan ise ilk dört iddiasını zora sokuyor. Guiseppe Meazza’daki maçta Lazio ile 1-1 berabere kalan Rossoneri belli ki Şampiyonlar Ligini düşünüyor. Maçın 34.dakikasında sakatlanıp oyundan çıkan Seedorf ve bu maçta görev almayan Kaka’nın sakatlıkları düşündürüyor. Inter 61, Roma 55, Juve 48, Fiorentina 47, Milan 43 puanda.


Bundesliga’da Bayern Munich AufArena’da Schalke’yi Klose’nin golüyle 1-0 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırırken Schalke’nin de şampiyonluk ümidini elinden aldı. Altıntop biraderlerden gülen, sahada 90 dakika mücadele eden Hamit olurken Halil 61.dakikada Rakitic’in yerine oyuna girdi. Liderin yakın takipçileri Werder Bremen ve Hamburg haftayı kayıpsız atlatırken Bayer Leverkusen Bochum deplasmanından beklenmedik bir mağlubiyetle döndü. Bayern Munich’in evinde 10 maçta 5, deplasmanda 12’de 8 galibiyet alması her maçta tribünleri dolduran taraftarını pek de mutlu etmiyor. 22. haftada Bayern 47, Werder 43, Hamburg 41 puanda.

Hiç yorum yok: