15 Nisan 2008 Salı

Aghahowa - Olembe - Kayserispor!

Kayserispor 5. büyük olmaya kararlı hakikaten. Bir dahaki sezon için Aghahowa ve Olembe'yle prensipte anlaşmışlar. Haberi bugün duydum ama meğer iki futbolcu da haftasonu gelmiş ve Sivas maçını tribünden izlemiş. Espanyol'dan Toledo'yu getirdiğinde de birçok kesimi şaşırtmıştı Kayserispor. Şaşırtmaya da devam edecekler galiba.
Anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Aghahowa Shakhtar'dan sonra bu sene başında Lucarelli ve Castillo'nun alınmasıyla Wigan'a transfer oldu. Henüz gol atamadı Premier Lig'de ama Kayseri'de başarılı olacaktır muhakkak. Nijerya Milli Takımı'nda da 32 kez forma giyen Aghahowa 14 gole imza attı. 2001 Championship Manager'ı oynamadıkları için hala hatırlamayanlar varsa http://www.youtube.com/watch?v=Z77qO25ji3c Gollerden sonra attığı taklalardan hatırlayacaklardır.
Olembe ise hem savunmanın hem de orta sahanın solunda görev yapabilen bir oyuncu. Nantes Fransa'da genç kadrosuyla mucize şampiyonluğa imza attığında o da kadronun değişmeziydi. Kamerun Milli Takımı'yla 98 ve 2002 Dünya Kupaları'nda mücadele etti. Milli Takım'da 60 maçta 4 golü var. Bu sezon başında transfer olduğu Wigan'da yedi maça çıkabildi sadece.

İkisi de Türkiye Ligi için önemli transferler. Kayseri'yi tebrik etmek lazım. Hayırlısı olsun. Özellikle Aghahowa'nın taklaları ayrı bir şenlendirecektir ligimizi...

Hiç yorum yok: